WordPress Handleiding

Handleiding website beheer in WordPress

WordPress is een erg gebruiksvriendelijk Content Management Systeem (CMS). Maar, zoals met alles, je moet er wel even aan wennen om jouw eigen website te beheren. De komende periode ga ik iedere week een nieuw hoofdstuk plaatsen waarin steeds een tipje van de sluiter wordt opgelicht. Zo wordt er steeds een nieuw onderwerp behandeld en wordt de handleiding voor WordPress steeds completer.

LET OP

Met de introductie van WordPress 5.0 en de nieuwe Gutenberg editor maakt WordPress een grote stap naar de moderne tijd. WordPress wordt met Gutenberg naar een hoger niveau getild als het gaat om het bouwen en beheren van websites.

Het betekent wel dat het contentbeheer van jouw website er anders uit gaat zien en anders gaat werken. Het kan zijn dat de bepaalde instructies in deze handleiding daarom niet meer van toepassing zijn.

In mijn artikel “Verwacht: WordPress 5.0 en Gutenberg” geef ik een uitgebreide update over de stand van zaken.

Later hoop ik in de gelegenheid te zijn om de handleiding daar waar dat noodzakelijk is aan te passen met nieuwe instructies.

In de handleiding leg ik je de eerste stappen uit voor het plaatsen en aanpassen van teksten en afbeeldingen, zodat je snel aan de slag kunt met het beheer van je website.

Een website bestaat uit statische pagina’s en uit berichten. De pagina’s en berichten zijn opgebouwd uit tekst en beeld. Op je website kun je links naar andere websites opnemen. Als de website erop is ingericht, dan kunnen bezoekers reageren op berichten en soms ook op pagina’s als je daarvoor kiest. Afhankelijk van je instellingen zullen reacties soms moeten worden goedgekeurd voordat ze op de website worden getoond.

In de handleiding worden de volgende onderwerpen behandeld:

Dus: stay tuned!

Volgende week: Inloggen in WordPress.

0 reacties

Plaats een Reactie

Wil je op dit artikel reageren?
Hieronder kun je jouw reactie achterlaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *