Waarom ik WordPress als basis inzet voor jouw website

De belangrijkste redenen (voordelen dus) daarvoor zijn:

 • WordPress is een bijzonder gebruiksvriendelijk systeem.

  Zowel voor de gebruiker als de webbouwer. Iedereen kan er redelijk snel mee leren werken. Het zelf beheren van pagina’s, nieuws, portfolio, teksten, afbeeldingen is erg eenvoudig.

 • WordPress is een volwaardig CMS.

  Waar WordPress ooit ontstaan is als typisch blog systeem, is het de laatste jaren uitgegroeid tot een volwaardig CMS (Content Management Systeem) dat voortdurend in ontwikkeling is.

 • WordPress is gratis.

  Het klopt inderdaad dat de software (broncode) van WordPress voor iedereen gratis beschikbaar is. Toch wil ik hier nog een paar opmerkingen over maken.

 • Wordpress is zoekmachine vriendelijk.

  Door gebruik te maken van WordPress zorg je er voor dat je automatisch hoger scoort in de zoekmachines. Tijdens de opbouw installeer ik een extra plugin waarmee je je website nog beter kunt optimaliseren voor zoekmachines.

 • Met WordPress kan je website redelijk snel live gaan.

  Als je je hebt voorbereid en goed weet wat je wilt (wat betreft teksten, afbeeldingen, noem maar op), dan zijn enkele (werk)dagen soms al voldoende om je website te realiseren.

 • Wordpress is een open source CMS.

  Door de zeer actieve community wordt de software elke dag beter. Klein nadeel daarvan is dat je continu op de hoogte moet blijven van veranderingen en dat je noodzakelijke updates moet verwerken in je site.

Zijn er ook nadelen aan WordPress?

 • Ik moet eerlijk zijn: WordPress is niet zo ‘gratis’ als het lijkt.

  De software (broncode) is weliswaar voor iedereen gratis beschikbaar, maar het ‘bouwen en houden’ van een WordPress website brengt zeker wel kosten met zich mee. Bekijk met welke kosten je rekening moet houden.

 • Om een WordPress website te maken vraagt zeker meer kennis dan om ‘even een blog aan te maken’, zoals WordPress ooit is gestart.

  De keuze aan templates en plugins is erg groot en het is moeilijk voor een ‘leek’ om te beoordelen of deze technisch wel goed in elkaar zitten.

 • Als gevolg van het aantal updates van zowel WordPress zelf als de plugins, moet je het technisch onderhoud van een WordPress website zeker niet onderschatten.

  Zie ook alle informatie over het technisch onderhoudspakket WordPress up-to-date.