Inmiddels heeft ca. 80% van alle Nederlanders een smartphone en ruim 60% heeft een tablet!

Op dit moment gebruiken in Nederland ongeveer evenveel mensen een mobiel apparaat om websites te bezoeken als een desktop!

Smartphones en tablets zijn dus niet meer weg te denken uit onze huidige samenleving. En daar zul je als bedrijf of organisatie rekening mee moeten houden als je een nieuwe website laat maken.

Uiteraard wil je je bezoekers altijd de best mogelijke beleving van jouw website bieden, ongeacht met welk apparaat zij je website bezoeken.

Om jou daarbij te ondersteunen, lever ik alle websites met een Responsive Webdesign!

Wat betekent dat, Responsive Webdesign?

In het kort gezegd: één website die zich moeiteloos en vloeiend aanpast aan ieder formaat en elke schermresolutie, zodat je website altijd optimaal bekeken en beleefd kan worden.

Het heeft zeker voordelen om een responsive website te hebben.

Voor jezelf, omdat de ontwikkelkosten en de onderhoudskosten lager zijn dan bij meerdere separate websites. Er hoeft slechts één website te worden ontwikkeld in plaats van diverse ‘losse’ apps. En het beheer van de content hoeft slechts in één versie gedaan te worden.

Voor je bezoekers is het een voordeel, omdat ze op je website altijd een optimale gebruikservaring hebben, ongeacht met welk apparaat zij je website bezoeken. Daardoor zijn ze minder snel geneigd naar een andere site te gaan en zullen ze eerder tot actie overgaan.

En dat is tenslotte wat je graag wilt, toch?

Omdat ik responsive webdesign zo belangrijk vind, voor nu maar zeker ook naar de toekomst gericht, heb ik er jaren geleden al bewust voor gekozen om alleen responsive templates aan te bieden!

Mijn eigen website is een goed voorbeeld van responsive webdesign. Maak het venster van je internetbrowser maar eens kleiner en weer groter of bekijk deze website eens op een mobiel apparaat.

Let wel!

Oudere browsers zoals IE8 (en ouder) ondersteunen geen responsive web design! De website wordt in dat geval gewoon weergegeven als een website met een vaste breedte.

Daarom zien mensen die om welke reden dan ook met deze oudere browsers werken, je website zoals ze dat ‘vroeger’ gewend waren en moeten zij met een smaller beeldscherm soms van links naar rechts scrollen.

responsive webdesign