Annemarie van der Heijden

De nieuwe website voor Annemarie van der Heijden is eindelijk in de lucht!

Hoera! Het heeft even geduurd, maar vandaag is dan toch de nieuwe website voor Annemarie van der Heijden gelanceerd. Annemarie schrijft peuterboekjes en maakt daarvoor hele mooie illustraties. De verhaaltjes gaan over Noortje en Joppie en behandelen steeds een bepaald thema.

Over Annemarie

Tekenen en schilderen doet ze graag al zo lang als ze zich kan herinneren. Het is altijd haar droom geweest om prentenboeken te maken. Lange tijd verdween die droom naar de achtergrond. Ze ging studeren, werken, trouwde en kreeg een zoon, Sem.

Maar de creativiteit bleef borrelen.

Toen Sem een peuter werd, pakte ze potlood en penseel weer echt op en begon ze verhaaltjes over hem te schrijven en tekenen. Hiermee ging ze naar een open illustrator dag van Clavis Uitgeverij.

En toen…

Daarna ging het snel. In 2009 verschenen de eerste boekjes over Joppie. Een droom kwam uit! Van Joppie verschenen in totaal 5 verschillende deeltjes. In 2011 verschenen de eerste boekjes over Noortje. Een reeks waarvan inmiddels het 13e deel verschenen is. Na meerdere herdrukken in Nederland en België zijn de boeken over Joppie en Noortje nu ook vertaald in het Chinees, Arabisch, Roemeens en Turks.

Wat Annemarie zelf zegt

“Kinderboeken maken is geweldig! Ik hou er van om mijn karaktertjes op papier tot leven te zien komen. Ik word blij van het mengen van de kleuren en de geur van de verf. Het gevoel van een penseel in mijn hand laat me de tijd en alles om me heen vergeten. Ik kan helemaal zelf bepalen wat er gaat gebeuren op het lege vel papier dat voor me ligt. Ik hou er van om steeds een stapje verder te gaan, en te proberen de lat elke keer weer net iets hoger te leggen.

Wat is er nou mooier dan om voor het maken van een nieuw boek, zelf ook steeds weer de wereld te bekijken door de ogen van een kind. Daar is zo veel verwondering, onbezorgdheid, blijdschap en geluk. Het idee dat kinderen opgroeien met mijn boekjes en zich herkennen in de verhaaltjes en tekeningen die ik gemaakt heb, blijft een geweldig gevoel. Daar geniet ik zelf enorm van.”

Volg je hart en maak je dromen waar!

Aangezien ik een passie heb voor kunst en creativiteit, en daarmee zeker ook voor mooie illustraties, was het ontzettend leuk om Annemarie’s nieuwe website te maken!

0 reacties

Plaats een Reactie

Wil je op dit artikel reageren?
Hieronder kun je jouw reactie achterlaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *