Een mooie professionele website of webwinkel in een paar stappen

hoe werkt het - step by stepJe begint net met je bedrijf, je hebt een kleine organisatie of vereniging. Kortom: je budget reikt niet tot in de hemel. Of je hebt een wat groter bedrijf of organisatie, maar om wat voor reden dan ook kun of wil je geen groot budget beschikbaar stellen voor je website.

Toch wil je een website! Eentje die bij je past en waarmee je jezelf, je bedrijf of organisatie kunt presenteren. Of je wilt een webwinkel. Eentje waarmee jij jouw producten kunt promoten en verkopen. Een website of webwinkel die je zelf kunt beheren op basis van een CMS (Content Management Systeem) dat niet al te ingewikkeld is.

Bij De Starterwebsite krijg je dat alles in een handomdraai!

Ik lever websites en webwinkels op basis van WordPress themes (oftewel: templates, in ‘goed Nederlands’). Door de manier waarop ik dat doe, kan ik dat voor een aantrekkelijke prijs doen. Hoe het precies in zijn werk gaat lees je hieronder.

Uitgebreide uitleg hoe het werkt

 • 1. Kies een ontwerp

  Op deze site vind je een aantal voorbeelden van alle WordPress themes die ik kan leveren. Deze zijn zorgvuldig uitgezocht op kwaliteit en mogelijkheden. Regelmatig komen er nieuwe ontwerpen beschikbaar.

  Lees meer over ‘Waarom WordPress’.

  Bekijk alle voorbeelden en beslis welke template jij voor jouw website of webwinkel wilt gebruiken. Denk alvast na over de kleuren die je wilt gebruiken, hoe je website structuur eruit moet gaan zien, welke teksten en afbeeldingen je wilt plaatsen.

  Twijfel je nog?

  Twijfel je tussen twee of drie templates, laat mij dan via het contactformulier weten welke dat zijn en wat je allemaal op je website/webwinkel wilt plaatsen. Ik kan dan een advies geven welke template daarvoor het meest geschikt is.

  Nota bene: de voorbeelden zijn slechts een beperkte selectie van alle ontwerpen die beschikbaar zijn. Wil je een website of webwinkel bij mij bestellen, maar zit jouw ideale ontwerp er niet bij, dan kun je op mijn kantoor een ander ontwerp komen uitzoeken uit de vele ontwerpen die ik beschikbaar heb.

  Bij al je vragen kun je contact met mij opnemen via het contactformulier. Weet je al precies wat je wilt? Geef dat dan aan in het formulier en dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met je op.

 • 2. Stuur mij je input

  Ik stuur je een orderbevestiging en een factuur voor een vooruitbetaling van 50%. Ook krijg je van mij nog eens duidelijk op een rijtje wat ik allemaal van je nodig heb.

  Informatie en materiaal nodig

  In het kort wat ik van je nodig heb:

  • welke pagina’s je wilt plaatsen, zeg maar de sitemap, en of je wel of geen nieuws/blog en wel of geen portfolio wilt
  • welke kleuren je wilt toepassen
  • teksten voor de website
  • afbeeldingen (logo, sfeerafbeeldingen e.d.)
  • welke lettertypes je wilt gebruiken (als deze afwijken van de in de template gebruikte lettertypes)
  • etc.

  Zodra ik de vooruitbetaling en al je informatie ontvangen heb, ga ik voor je aan de slag. Dus: hoe sneller jij bent met de aanlevering van alles, hoe sneller ik voor je aan de slag kan.

 • 3. Ik ga je website/webwinkel bouwen

  Aan de hand van de informatie en het materiaal dat ik van je ontvangen heb ga ik je website of webwinkel opbouwen.

  Ik zorg ervoor dat de structuur van de website wordt ingericht en dat de eerste vijf pagina’s online komen staan. Dat zijn dan tevens de vijf meest belangrijke pagina’s, bijvoorbeeld home, een vervolgpagina, blog of nieuws (als je dat gaat gebruiken), portfolio (als je dat gaat gebruiken), webshop (als je die gaat gebruiken) en contact.

  Mocht je meerdere specifieke pagina’s hebben, zoals blog/nieuws, portfolio of producten, dan zet ik de eerste drie items hiervan online.

  Evaluatie

  Als de website of webwinkel zo ver klaar is krijg je van mij de gelegenheid om alles te bekijken en kun je mij laten weten welke wijzigingen nog doorgevoerd moeten worden. Ik voer dan nog eenmaal de wijzigingen door die jij wenst èn die mogelijk zijn.

  WordPress website beheer training

  Wil je een persoonlijke training voor beheer in WordPress, dan is dat mogelijk. Lees bij Wat kost het wat de voorwaarden hiervoor zijn. Je kunt dan zelf aan de slag om je website of webwinkel verder te vullen.

 • 4. Je website/webwinkel gaat online!

  Zodra je helemaal happy bent met je nieuwe website of webwinkel ga ik deze online zetten zodat deze door iedereen bezocht kan worden. Afhankelijk van mijn planning is dit mogelijk binnen ongeveer 2 à 4 weken na aanlevering van al jouw materiaal. Dus hoe sneller jij je teksten e.d. aanlevert, hoe sneller je website in de lucht kan!

  Dan ontvang je de 2e factuur voor 50% van de website/webwinkel prijs en eventuele overige kosten. Ik meld je site aan bij de zoekmachines, zodat ook zij deze kunnen vinden en deze snel indexeren.

  Beheer en onderhoud

  Natuurlijk kun je vanaf nu alle wijzigingen in de inhoud van je website aanbrengen die je wilt. Met het gebruiksvriendelijke CMS WordPress is dat niet zo’n ingewikkelde klus.

  Mocht je echter geen tijd (of zin?) hebben om dit zelf te doen, dan kun je het beheer van je website of webwinkel ook aan mij uitbesteden. Lees bij Wat kost het wat de voorwaarden hiervoor zijn.

  Als je na oplevering wijzigingen wilt aanbrengen in de template zelf (een nieuwe widget plaatsen, een kleur aanpassen en dergelijke), dan kan ik dat voor je regelen op basis van nacalculatie.