2017: WordPress op weg naar SSL

2017: WordPress op weg naar SSL

WordPress is op weg naar SSL! Matt Mullenweg van WordPress zegt het volgende: “We bevinden ons op een keerpunt. In 2017 zullen we voorwaarden gaan stellen aan de webhosting voor wat betreft het gebruik van SSL (Secure Socket Layer).”

Hij vervolgt:

“JavaScript is bijna noodzakelijk geworden voor soepelere gebruikerservaringen op internet. De meer moderne PHP-versies zijn van cruciaal belang voor een betere prestatie van websites. Zo wordt het gebruik van SSL voor je website een logische volgende hindernis waarmee WordPress gebruikers zullen worden geconfronteerd.”

SSL betekent in feite dat de verbinding tussen uw browser en de server is versleuteld. Dat was in het verleden moeilijk uit te voeren, en vaak duur of traag. Moderne browsers en het ongelooflijke succes van projecten als “Let’s Encrypt” hebben ervoor gezorgd dat het verkrijgen van een certificaat voor de beveiliging van je website eenvoudiger is geworden. En het is iets waarvan we van mening zijn dat iedere host standaard zou moeten ondersteunen. Vooral in een post-Snowden tijdperk. Google weegt SSL mee voor de zoekmachine ranking factor en zal beginnen met het markeren van ongecodeerde websites in Chrome.

Om te beginnen vanaf begin 2017, zullen we alleen nog hosting partners aanbevelen die een SSL-certificaat standaard bij hun services aanbieden. Later zullen we beginnen om te beoordelen welke functies het meeste van SSL profiteren en schakelen we deze alleen in als SSL beschikbaar is. Zoals bijvoorbeeld API-verificatie.

Daarnaast, ik denk ook dat de prestatieverbeteringen in PHP7 bijzonder indrukwekkend zijn, en geef een grote pluim aan iedereen die eraan meegewerkt heeft. We zullen overwegen of hosts volgend jaar ook standaard PHP7 aanbieden voor nieuwe accounts.”

Door: Matt Mullenweg (bron: https://wordpress.org/news/2016/12/moving-toward-ssl/)
0 reacties

Plaats een Reactie

Wil je op dit artikel reageren?
Hieronder kun je jouw reactie achterlaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *